Владимир Висоцки
70 НОВИ ПРЕВОДА
« Съдържание
Официальный сайт Фонда В.С.Высоцкого
Енциклопедия за Висоцки, създадена от Маша Школникова (САЩ). Над 500 текста, над 500 аудио- и видео- записи, акорди към над 140 песни, над 400 фотографии, проза на Висоцки, биография, творчеството му в театъра и киното, статии и спомени за него и много друго.

Vladimir Vysotsky. WWW (When?Where?Who?)
Проект на Иван Водин и Владимир Чейгин (Санкт-Петербург). Много фонограми, отлична колекция от фотографии, публикации, най-пълния каталог на записите на Висоцки.

Владимир Высоцкий. Народная фонотека
Проект на Игор Антонов (Псков). Малкоизвестни и уникални записи на песни на Владимир Висоцки във формат mp3. Търсене и обмен на записи, квалифицирани съвети по търсенето и обработката на фонограми.

Высоцкий: время, наследие, судьба
Проект на Всеволод Ковтун (Киев). Стихове, песни, стенограми на концерти, интервюта, спомени, публикации, рецензии. Всички представени материали са научно достоверни, имат изворовастойност.

Государственный культурный Центр-Музей В.С.Высоцкого
Официален сайт на Държавния културен център-музей на Владимир Висоцки. Директор на Музея е синът на поета – Никита Владимирович Висоцки.

Владимир ВЫСОЦКИЙ. Каталоги и статьи
Проект на Марк Цибулски (САЩ), Сергей Такварели (Литва) и Светлозар Ковачев (България). Статии, рецензии, спомени, каталог на концертите на Владимир Висоцки, филмография, каталог на издадените грамофонни плочи, индекс на фонограмите, фотогалерии.

Владимир Высоцкий на разных языках
Най-пълната в Интернет колекция от преводи на поезията на Владимир Висоцки на различни езици.

Muzeum Włodzimierza Wysockiego w Koszalinie
Интернет-сайт на Музея на Владимир Висоцки в град Кошалин (Полша). Създател и директор на музея е известната полска изследователка на живота и творчеството на Висоцки, Марлена Зимна. Музеят организира ежегодно, през януари, международна конференция посветена на поета.

Владимир Высоцкий – все о поэте, актере, певце
Сообщество поклонников творчества В.С.Высоцкого на портале "LiveInternet.ru".

Сайт журнала "Вагант"
Сергей и Татяна Зайцеви: "Цялата история на списание "Вагант"е на неговите страници. Просъществувало 15 години, за които излизат 169 броя, 54 "Приложения към "Вагант" и 121 книжки "Библиотека "Вагант".

« Съдържание